دانش انواع فولاد ساختمانی
فولاد یکی از زمینه های پرکاربرد در ساخت و ساز است. ساختمان مسکونی یا تجاری. امروزه بیشتر مهندسان به دلیل خواص بی نظیر فولاد از آن به عنوان ماده اساسی در ساخت و ساز استفاده می کنند.در این مقاله با انواع فولاد ساختمان ، مشخصات و شکل آنها از جمله زاویه ، تیر ، گل میخ ، لوله ، میلگرد و … آشنا خواهید شد. فولاد ساختمانی از مشتقات فولاد خام است که به اشکال مختلف تولید می شود و در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. این اشکال مختلف برای کاربردهای خاص ایجاد می شوند. مهمترین عملکردهای قابل کنترل این محصولات در تولید عبارتند از:
- قدرت
- اندازه
- شکل
- تراکم و وزن
- عملکرد سطح
مورد آخر مربوط به مکانهایی است که در آنها واقعاً استفاده می شود ، به عنوان مثال ، اگر محیط مرطوب است ، باید یک لایه آدرس اعمال کنید تا ضد زنگ شود.
مزایای ساختار فولادی:
- مقاومت بالا
از آنجا که مقاومت سازه های فلزی بسیار بیشتر از سازه های ساخته شده با استفاده از مواد دیگر است ، امروزه در تمام پروژه های ساختمانی از این مواد استفاده می شود.
- انعطاف پذیری بالا
انعطاف پذیری بالای محصولات فلزی از تخریب ساختمان ها در صورت زلزله جلوگیری می کند.
- زنده باد
یکی دیگر از مزایای مهم مصالح مورد نیاز برای ساخت ساختمانهای فلزی ، عمر طولانی است.
- ضریب لرزه ای پایین
وقتی یک فاجعه طبیعی مانند زلزله رخ می دهد ، قدرت آن به اجزای داخلی ساختمان منتقل می شود. هرچه وزن سازه ساختمان کمتر باشد ، ضریب نیروی لرزه ای کاهش می یابد.
- امکان تقویت مواد فلزی
یکی دیگر از مزایای سازه های فلزی نسبت به سایر مواد این است که می توان آنها را با استفاده از ویژگی هایی مانند پرچ ، جوشکاری مواد دیگر مانند صفحات فولادی و غیره تقویت کرد.
نصب آسان فولاد
اسکلت فلزی به راحتی قابل نصب است و ساختمان را آسان تر می کند. و از مزایای زیادی برای سازه های فلزی برخوردار است.چرا ما برای ساخت بسیاری از سازه ها از فولاد ساختمانی استفاده می کنیم؟مهمترین دلیل استفاده گسترده این فولادها در صنعت خواص فیزیکی و مکانیکی مطلوب آنها به همراه قیمت مناسب آنها است. شاید از خود بپرسید که دلیل این ارزان بودن چیست. به طور کلی ، دلیل ارزان بودن فولاد نسبت به سایر فلزات ، فراوانی سنگ آهن در زمین است. شاید از خود بپرسید که چرا فلزات دیگر مانند آلومینیوم و سیلیسیم که غنی از پوسته هستند ، چندان ارزان نیستند. در پاسخ به این سوال علاوه بر فراوانی ، عملیات استخراج فلز نیز باید راحت باشد. علاوه بر این دو عامل مهم ، هزینه تشکیل کم ، سهولت برش و قابلیت جوشکاری خوب ، آهن پرکاربردترین فلز صنعتی است.
بهترین فلزات برای جوشکاری کدام نوع اند
مزایای ساخت فولاد
مشخصات فولاد ساختمان چیست
در نگاه اول ، مهمترین انتظاراتی که می توان از فولاد سازه ای داشت ، مقاومت و دوام است. با این حال ، علاوه بر این موارد ، فولاد ساختمانی باید دارای مشخصات دیگری باشد که در این بخش ذکر شده است.یکی از مهمترین خصوصیات مواد مورد استفاده برای ساخت سازه های مهندسی ، میزان انرژی جذب شده است. مواد ترد بعید است قبل از شکستن انرژی جذب کنند. بنابراین ، یکی از خصوصیاتی که باعث می شود فولاد سازه ای مناسب برای ساخت سازه های مهندسی باشد ، مقاومت مطلوب است.
قابلیت جوشکاری خوب
اهمیت جوشکاری در سازه های مهندسی این است که سازه های مهندسی نمی توانند از قبل گرم شوند یا پس از گرم شدن. بنابراین ، لازم است از فولادی استفاده شود که نیازی به پیش گرم شدن یا گرم شدن پس از آن نداشته باشد.اکثر فولادهای ساختمانی همه قابل جوش هستند ، اما درجه قابلیت جوشکاری از فولاد به فولاد دیگر متفاوت است. به عنوان مثال ، جوشکاری فولاد St37 بسیار آسان است و جوش حاصل دارای خواص مکانیکی خوبی است. بر خلاف فولاد St37 ، جوشکاری فولاد St52 بسیار دشوار است و برای انجام خوب جوشکاری جوشکار باید مهارت بالایی داشته باشد. در این حالت ، اگر جوشکار ماهر نباشد ، مقاومت و سختی نتیجه جوشکاری ضعیف خواهد بود.
مقاومت در برابر خوردگی کافی
یکی از خصوصیات مهم فولاد مورد استفاده در ساخت سازه های مهندسی مقاومت در برابر خوردگی آن است. شاید از خود بپرسید که چرا به جای ساختن فولاد در ساخت سازه ها ، از فولاد ضد زنگ استفاده نمی شود.در پاسخ باید گفت که نوع خوردگی که در فولادهای سازه ای رخ می دهد از نوع همگن است که تهدیدی جدی برای سازه ایجاد نمی کند. از طرف دیگر ، خوردگی فولاد ضد زنگ موضعی است و این نوع خوردگی می تواند به طور ناگهانی سازه ها را از بین ببرد. بدیهی است که گروههای مختلف فولادهای ساختاری مقاومت متفاوتی در برابر خوردگی دارند ، اما ویژگی اصلی اکثر این فولادها مقاومت در برابر خوردگی مناسب است.